2010. jún 15.

Megjött a jó idő II. (Saláta pasiknak is ;)

írta: Marty
Megjött a jó idő II. (Saláta pasiknak is ;)

Újra nappali, este 8 óra 25 perc. Én és Ő kissé fáradtan, napsütötten, belépnek az ajtón. Ő lerakja a két táskát az ajtóban. Én elkezdi pakolászni kifelé a cuccokat. Ő áll és simogatja a hasát.

Ő: Mit eszünk?

Én: Tészta saláta jó lesz? Gyorsan meg van, könnyű és jól esik ebben a melegben.

Ő: Jó, kirakom a törülközőket, te csináld a vacsit, mert éhes vagyok. 

Én otthagyja táskát és Ő-t és elmegy a konyhába főzni ;)

 

insalata-di-pasta-1024x7681

 

 

Farfalle con prosciutto e pomodori secchi

Pillangók főtt sonkával és szárított paradicsommal

4-6 főre

Előkészítés: 10 perc

Főzés: 18 perc

Bonyolultság: 1

Hozzávalók:

  • 500 g pillangó tészta (mi masnitésztának hívjuk :)
  • 250 g felszeletelt főtt sonka
  • 30 g lecspegtetett olajos szárított paradicsom
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 kanál citromlé
  • 2 gerezd tördelt fokhagyma 
  • 200 g ruccola saláta
  • 2 kisebb vörös hagyma szeletekre vágva
  • 40 g fekete, magozott olivabogyó
  • só és bors

Elkészítése:

Tegyétek a száraz paradicsomokat egy edénybe és öntsétek le forró vízzel. Főzzétek közepes lángon 2-3 percig, vagy amig meg nem puhulnak. Merjétek ki őket és vágjátok fel kis szeletekre. Főzzétek meg a tésztát sós vízben, szűrjétek le és folyó hideg vizzel hűtségek ki a tésztát. Jól csöpögtessétek le és egy tiszta rongyra borítva szárítsátok meg (akinek van salátaszárítója az használhatja azt is, bár ha túlfőtt a tészta, akkor összetöri). Majd öntsétek bele a tésztát egy nagy tálba, adjátok hozzá a majonézt, a citromlevet, a fokhagymát és 2 kanál meleg vizet. Jól keverjétek össze és végül adjátok hozzá a sonkát a paradicsomokat, a hagymát, a rukkolát és az olivát. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

receptek tészta kis kék könyv