2009. sze 04.

Olasz receptek 30 perc alatt

írta: Marty
Olasz receptek 30 perc alatt

Az első olasz könyvem, természetesen, jó háziasszonyhoz híven, egy receptes könyv. Kereken 600 recept van benne és mind 30 perc alatt elkészíthető, hirdeti a kis kék borító. Azért volt egy-két recept, aminél kicsit több idő kelett, de csak azért mert nem vagyok túl jártas a halak filézésében és a tengeri kütyük hámozásába. Persze már vettem halas receptes könyvet is, ahol minden szépen le van írva és képek is vannak hozzá:)  

A multkoriban kedves barátaim meglátogattak és lecsaptak a kis, kék receptes könyvemre. Aztán persze meglátták a képeket és addig győzködtek, míg meg nem igértem, hogy le fogom fordítani a recepteket. Drágáim, ezennel igéretemhez híven úgy döntöttem, hogy megpróbálok minden héten közölni egy receptet itt a blogomon. 

A mai egy egyszerű, gyors előétel. Azért esett erre a választás, mert imádom a paradicsomot de mégjobban szeretem a töltött paradicsomot:)  

"Pomodori ripieni di tzatziki"

Tzazikivel töltött paradicsom

4-6 főre

Elkészítési idő: 15 perc + 15 perc a paradicsom és uborka lecsepegtetése

Bonyolultság: 1

Hozzávalók:

  • 250 g koktél paradicsom (pomodorini ciliegia)
  • 2 uborka
  • 125 g tejföl (a recept szerint görög joghurt, ami nagyon hasonló a mi tejfölünkhöz)
  • 3 gerezd hámozott és zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál friss menta
  • 2 evőkanál extra szűz oliva olaj

Elkészítése:

Vágjátok le a paradicsomok tetjét, szedjétek ki a husát, magját. Szórjátok meg a paradicsomok belsejét sóval és tegyétek a levágott felükkel lefelé konyhai papírra, 15 percre. Az uborkát hámozzátok meg és szeleteljétek fel. Szórjátok meg sóval és hagyjátok lecsöpögni a levét egy szűrőben 15 percig. Ezután keverjétek össze a tejfölt, a fokhagymát, az uborkát és a mentát egy nagy tálban. Adjátok hozzá az olajat és egy robotgéppel jól dolgozzátok össze, ha még szükséges adjatok hozzá sót. Egy kiskanállal töltsétek meg a paradicsomokat, helyezzétek el egy tálon és tálalaljátok azonnal. 

Jó étvágyat!

Na jó, nem tradicionális olasz kaja, de gyors, finom és olasz receptkönyvben volt :)

Szólj hozzá

receptek kis kék könyv antipasti (előételek)