2009. sze 09.

20 perces tészta

írta: Marty
20 perces tészta

Akkor most íme egy tészta recept, nagyon fincsi.

"Penne allo zafferano"

Sáfrányos penne

6 főre

Előkészítés: 5 perc

Főzési idő: 15 perc

Bonyolultság: 1

Hozzávalók:

  • 450 g penne rigate (barázdált penne)
  • egy csipetnyi sáfrány
  • 4 kisebb sonkahagyma *
  • 125 g kockára vágott szalonna
  • 4 evőkanál extra szűz oliva olaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

 

Elkészítés:

A felkockázott hagymákat és szalonnát kevés olajon, közepes tüzön, 2-3 percig, vagy amig meg nem lesz üveges pirítjuk. Tegyétek hozzá a tejszínt és főzzétek még 2 percig. Adjátok hozzá a sáfrányt sózzátok, borsozzátok izlés szerint. Főzzétek meg a tésztát, csöpögtessétek le és adjátok a mártáshoz. Hagyjátok hogy a tészta beszívja az ízeket, közepes tüzön (akár kicsin) 1 percig főzzétek össze a tésztát a mártással. Azonnal tálalható.

Jó étvágyat!

  

 * Scalogno hagyma van eredetileg a receptben, ami szerintem magyarul a sonkahagyma, de sajnos nem tudom a pontos fordítását, ezért inkább itt egy kép:Mostra immagine a dimensione intera 

Most kaptam egy fülest, hogy a scalogno hagyma egyszerűen shalott hagyma magyarul, úgyhogy tessék venni shalott hagymát a recepthez :)

Szólj hozzá

receptek tészta kis kék könyv primi