20 perces tészta
Akkor most íme egy tészta recept, nagyon fincsi.
"Penne allo zafferano"
Sáfrányos penne
6 főre
Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Bonyolultság: 1
Hozzávalók:
- 450 g penne rigate (barázdált penne)
- egy csipetnyi sáfrány
- 4 kisebb sonkahagyma *
- 125 g kockára vágott szalonna
- 4 evőkanál extra szűz oliva olaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
Elkészítés:
A felkockázott hagymákat és szalonnát kevés olajon, közepes tüzön, 2-3 percig, vagy amig meg nem lesz üveges pirítjuk. Tegyétek hozzá a tejszínt és főzzétek még 2 percig. Adjátok hozzá a sáfrányt sózzátok, borsozzátok izlés szerint. Főzzétek meg a tésztát, csöpögtessétek le és adjátok a mártáshoz. Hagyjátok hogy a tészta beszívja az ízeket, közepes tüzön (akár kicsin) 1 percig főzzétek össze a tésztát a mártással. Azonnal tálalható.
Jó étvágyat!
* Scalogno hagyma van eredetileg a receptben, ami szerintem magyarul a sonkahagyma, de sajnos nem tudom a pontos fordítását, ezért inkább itt egy kép:
Most kaptam egy fülest, hogy a scalogno hagyma egyszerűen shalott hagyma magyarul, úgyhogy tessék venni shalott hagymát a recepthez :)