Crema Cotta
Az e heti receptet nagy szeretettel ajánlom két nagyon kedves barátosnémnak, akik ebben a hónapban lettek egy évvel idősebbek, bölcsebbek, szebbek ...
Az igazság az, hogy panna cotta-t szerettem volna, de a kis kék receptes könyvemben nincsen panna cotta recept, úgyhogy maradok a crema cotta-nál. Talán azért nincs, mert a panna cotta-nak néhány órát pihenni kell a hűtőben, bár ennek is ki kell hűlnie. No mindegy, nincs panna cotta, van helyette cream cotta. Igaz kicsit laktatóbb, de nagyon finom ez is.
Crema cotta ai lamponi
Főtt krém málnával
4 főre
Elkészítés: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Bonyolultság: 1
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 2 tojás sárgája
- 20 g cukor
- 50 g fehér liszt
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
Melegítsétek a sütőt 180°-ra. A megmosott málnákat osszátok szét négy sütőformába. Dolgozzátok össze a tojás sárgát és a cukrot, addig kell kevergetni a masszát, míg nem lesz krémes és világos. (Anyukám mindíg megengedte, hogy kicsit belenyaljak, de finom is volt.) Adjátok hozzá a lisztet és a tejet, majd dolgozzátok jól össze, lehet robotgéppel is. Öntsétek a formákba a csomómentes masszát. Tegyetek egy tűzálló tálba félig, hideg vizet és helyezzétek bele a formákat és süssétek 20 percig, vagy amíg nem lesz aranybarnás a krém teteje. Tálalás előtt hagyjátok kihűlni a krémet.
Jó étvágyat!