2009. sze 15.

Crema Cotta

írta: Marty
Crema Cotta

Az e heti receptet nagy szeretettel ajánlom két nagyon kedves barátosnémnak, akik ebben a hónapban lettek egy évvel idősebbek, bölcsebbek, szebbek ...

Az igazság az, hogy panna cotta-t szerettem volna, de a kis kék receptes könyvemben nincsen panna cotta recept, úgyhogy maradok a crema cotta-nál. Talán azért nincs, mert a panna cotta-nak néhány órát pihenni kell a hűtőben, bár ennek is ki kell hűlnie. No mindegy, nincs panna cotta, van helyette cream cotta. Igaz kicsit laktatóbb, de nagyon finom ez is.

Crema cotta ai lamponi

Főtt krém málnával

4 főre

Elkészítés: 10 perc

Főzési idő: 20 perc

Bonyolultság: 1

Hozzávalók:

  • 300 g málna
  • 2 tojás sárgája
  • 20 g cukor
  • 50 g fehér liszt
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

Melegítsétek a sütőt 180°-ra. A megmosott málnákat osszátok szét négy sütőformába. Dolgozzátok össze a tojás sárgát és a cukrot, addig kell kevergetni a masszát, míg nem lesz krémes és világos. (Anyukám mindíg megengedte, hogy kicsit belenyaljak, de finom is volt.) Adjátok hozzá a lisztet és a tejet, majd dolgozzátok jól össze, lehet robotgéppel is. Öntsétek a formákba a csomómentes masszát. Tegyetek egy tűzálló tálba félig, hideg vizet és helyezzétek bele a formákat és süssétek 20 percig, vagy amíg nem lesz aranybarnás a krém teteje. Tálalás előtt hagyjátok kihűlni a krémet.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

receptek kis kék könyv