Megjött a jó idő II. (Saláta pasiknak is ;)
Újra nappali, este 8 óra 25 perc. Én és Ő kissé fáradtan, napsütötten, belépnek az ajtón. Ő lerakja a két táskát az ajtóban. Én elkezdi pakolászni kifelé a cuccokat. Ő áll és simogatja a hasát.
Ő: Mit eszünk?
Én: Tészta saláta jó lesz? Gyorsan meg van, könnyű és jól esik ebben a melegben.
Ő: Jó, kirakom a törülközőket, te csináld a vacsit, mert éhes vagyok.
Én otthagyja táskát és Ő-t és elmegy a konyhába főzni ;)
Farfalle con prosciutto e pomodori secchi
Pillangók főtt sonkával és szárított paradicsommal
4-6 főre
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 18 perc
Bonyolultság: 1
Hozzávalók:
- 500 g pillangó tészta (mi masnitésztának hívjuk :)
- 250 g felszeletelt főtt sonka
- 30 g lecspegtetett olajos szárított paradicsom
- 1,5 dl majonéz
- 1 kanál citromlé
- 2 gerezd tördelt fokhagyma
- 200 g ruccola saláta
- 2 kisebb vörös hagyma szeletekre vágva
- 40 g fekete, magozott olivabogyó
- só és bors
Elkészítése:
Tegyétek a száraz paradicsomokat egy edénybe és öntsétek le forró vízzel. Főzzétek közepes lángon 2-3 percig, vagy amig meg nem puhulnak. Merjétek ki őket és vágjátok fel kis szeletekre. Főzzétek meg a tésztát sós vízben, szűrjétek le és folyó hideg vizzel hűtségek ki a tésztát. Jól csöpögtessétek le és egy tiszta rongyra borítva szárítsátok meg (akinek van salátaszárítója az használhatja azt is, bár ha túlfőtt a tészta, akkor összetöri). Majd öntsétek bele a tésztát egy nagy tálba, adjátok hozzá a majonézt, a citromlevet, a fokhagymát és 2 kanál meleg vizet. Jól keverjétek össze és végül adjátok hozzá a sonkát a paradicsomokat, a hagymát, a rukkolát és az olivát. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
Jó étvágyat!